RODINNÉ KONSTELACE – VNITŘNÍ VZTAHY

Podzimní víkendový prožitkový seminář rodinných konstelací - pro současné klienty
Objev a transformuj ztracené ženství a podřimující mužství!

Čemu se na semináři budeme věnovat?
Ukážeme si, jak naše nitro – vnitřní vztahy ovlivňují náš život. Na rozdíl od klasických rodinných konstelací, kde se pracuje s reálnými osobami ve vašem rodinném systému, se zde podíváme do nitra optikou našich vnitřních částí. Tyto naše vnitřní „postavy" – vnitřní muž, vnitřní žena a vnitřní dítě jsou souborem, který tvoří můj vlastní naturel, otisk povahy a vlivu rodičů a někdy i zasuté osudy rodu.

Hlavním přínosem tohoto typu konstelací je komplexní prozkoumání našich obvyklých scénářů a typických životních postojů. Podíváme se dovnitř sebe samých, abychom pochopili a následně nalezli východisko z opakujících se scénářů, u kterých nemáme možnost volby, nebo která máme sice před sebou, ale nevyužíváme. Jsou ukryta pod nánosem zlozvyků, stereotypů a sebestylizace...
Díky konstelacím budeme moci nejen uvidět, ale též prožít a transformovat to, co nás drží v šachu.
Objevíme společně skrytý svět, kde se vždy snoubí vícero vlivů. Žijeme pak život svázaný nevědomými návyky a postoji, které nám berou svobodu v rozhodování.

Pro koho je seminář určen?
• Jste stále v kruhu svých opakujících se životních situací?
• Objevuje se Vám stejný model v životě či vztahu a nejde Vám ho změnit?
• Už jste dospěli do stavu, kdy nechcete měnit okolí, ale sebe?

Přínos semináře - skupinová dynamika:
Díky práci ve skupině se budete moci podívat sami na sebe v zrcadle příběhů druhých. Otevřené sdílení ostatních ukáže i Vaše slepé skvrny... A to spolu se skupinovým záměrem umocní hloubku, do které se ponoříme. Vše je následně ukotveno díky dobrému uzavření, přijetí a porozumění na konci víkendu.

Poznámka ke konstelacím
Teoretické uchopení konstelací je omezené, jelikož je vždy třeba je zažít. Konstelace jsou zážitková metoda, ve které jde o prožití pocitů, a teprve po prožitku o vysvětlení a pochopení toho, co konstelace ukazuje.

• Konstelace jsou zobrazením „skrytých" vazeb mezi jednotlivými částmi nějakého většího celku, např. členy rodiny, odděleními ve firmě... Nejčastěji se konstelace staví na rodinné vztahy a vazby, odtud spojení rodinné konstelace.
• Konstelace dává možnost uvidět realitu takovou, jaká skutečně je... S tím pak souvisí i naše ochota tento nový pohled přijmout nebo alespoň si dovolit připustit, že to může tak být.
• Konstelace pracují s naším vnitřním obrazem. Tím, že změníme svůj vnitřní obraz, změníme to, jak vnímáme svět okolo sebe.